Voorjaars reis 2018

 

Op 17 maart ben ik weer naar Gambia geweest om een aantal dingen te regelen.

Geld
Vaak het eerste wat ik doe is het meegenomen geld van de stichting wisselen bij een mij bekend adres waar ik altijd de hoogste koers Euro – Dalasi  krijg ditmaal 58 dalasi voor een euro en dat is altijdl beter als wij het van ABN-AMRO    naar de TRUSTBANK in Gambia overmaken. ( koers van de bank 57,- dalasi voor een euro) dus reken maar uit als je bv.€ 7000,- mee neemt.

 Scholen

Een bezoek gebracht aan sarakunda en de sarakolong school om de rijst uit te delen van de sponsors,tevens gelet op het onderhoud van de school  de plafond platen in de corridor zijn vewijderd ivm vogels die hier nestelen .
Bij een bezoek aan de Nel Memoriaal school (Basori) viel mij op dat het leerling aantal stabiel was gebleven  op 420 in klas 1 zaten nu 120 leerlingen.
Ook bij de Kalabantang school de zakken met rijst van de sponsors uitgedeeld , wat betreft onderhoud moet het hout werk van beide kopse kanten van de school geschilderd of geïmpregneerd worden dat word deze zomer voor de regentijd gedaan.

Project Tambakoto village


Een bezoek gebracht aan Tambakoto village op de north bank waar we na een aanvraag van het vrouwen comité daar weer een groente tuin hebben gerealiseerd. De tuin van 100 m2 heeft een geplastificeerd hekwerk met om de 4m een steun van gegalvaniseerd metaal dit om vee en klein wild buiten te houden en drie waterputten met beton ringen tot 12m diep.
De tuin is gereed en verdeeld in stukken van 10m2 zodat de vrouwen ongeveer 60 in getal hier groente verbouwen voor eigen gebruik en om te verkopen op de lokale markt.

Dit is onze tweede groente tuin (vrouwentuin) die we gerealiseerd hebben , erg vaak zijn het de vrouwen uit een dorp die op kleine schaal groente verbouwen om te voorzien in het dagelijkse voedsel en ook de groenten verkopen op de lokale markten

Toen de foto,s gemaakt werden waren het hekwerk en de waterputten klaar de grond was verdeeld onder de gebruikers het in zaaien van de groente zaden kon beginnen.

De totale kosten zijn € 4995,- materiaal en arbeidsloon.
Er liggen alweer diverse aanvragen voor putten , tuinen en school meubilair enz

Stand van zaken na 18 jaar:

3 scholen 37 waterputten 2 vrouwen tuinen meer dan 600 schoolkinderen die gesponsord worden een brug tussen rijst velden en tal van andere kleine projecten.

Word donateur!

Word nu donateur van Stichting June. Voor 40 euro per jaar steunt u een kind.

Hiervoor heeft het kind: 
Een uniform - een paar schoenen - een schooltas - en een jaar school.

Nieuws van Stichting “June”

Zoeken

Copyright © 2023 Stichting June
Inloggen