Najaars reis Gambia 2017

Najaar,s reis Gambia 2017

Op 16 oktober ben ik weer naar Gambia geweest om een aantal dingen te regelen.

Geld
Vaak het eerste wat ik doe is het meegenomen geld van de stichting wisselen bij een mij bekend adres waar ik altijd de hoogste koers Euro – Dalasi  krijg ditmaal 55.8 dalasi voor een euro en dat is altijd veel beter als wij het van ABN-AMRO    naar de TRUSTBANK in Gambia overmaken. ( koers van de bank 54,- dalasi voor een euro) dus reken maar uit als je bv.€ 7000,- mee neemt.

 Scholen

Een bezoek gebracht aan sarakunda en de sarakolong school om nieuwe leerlingen te fotograferen en de rijst uit te delen van de sponsors,tevens gelet op het onderhoud van de school er zijn plafond platen stuk die vervangen moeten worden.
Bij een bezoek aan de Nel Memoriaal school (Basori) viel mij op dat het leerling aantal weer was gegroeid van 396 naar 425 in klas 1 zaten nu 125 leerlingen.
Ook bij de Kalabantang school nieuwe leerlingen op de foto gezet en de zakken met rijst van de sponsors uitgedeeld , wat betreft onderhoud moet het hout werk van beide kopse kanten van de school geschilderd of geïmpregneerd worden

Project Tambakoto village

Ook een bezoek gebracht aan Tambakoto village op de north bank waar we na een aanvraag van het vrouwen comité weer een groente tuin willen realiseren. De tuin van 100 m2 krijgt een geplastificeerd hekwerk met om de 4m een steun van gegalvaniseerd metaal en een waterput met beton ringen tot 12m diep. Hier foto,s gemaakt en gesproken met de leden van het bestuur. De totale kosten zijn € 4995,- materiaal en arbeidsloon.
Als de tuin gereed is kunnen de vrouwen ongeveer 40 in getal hier groente verbouwen voor eigen gebruik en om te verkopen op de lokale markt , de foto,s vrouwen comite en de plaats het uitgevoerd gaat worden.

vrouwen comite SAM_4820

Bezoek bestuursleden in Gambia

Van 13 november tot 20 november zijn 2 bestuursleden Saskia en Cindy in Gambia op bezoek geweest en hebben de Kalaabantang en de Basori school bezocht ook werd een bezoek gebracht aan het Amadiya ziekenhuis waar we een paar keer medische hulp middelen hebben gebracht.

 

Word donateur!

Word nu donateur van Stichting June. Voor 40 euro per jaar steunt u een kind.

Hiervoor heeft het kind: 
Een uniform - een paar schoenen - een schooltas - en een jaar school.

Nieuws van Stichting “June”

Zoeken

Copyright © 2023 Stichting June
Inloggen