Najaars reis 2019

Verslag van najaars bezoek 2019

Aankomst Banjul airport maandag 21 oktober.
Door Boto geinformeerd over de slechte staat van onze auto ,wielen die niet sporen vreemde geluiden en een hoog olie verbruik.
Voor korte ritjes was de auto bruikbaar, maar om er mee het binnenland in te gaan was beslist niet aan te raden. Het wachten is op een betere auto of een dure reparatie.
Heel jammer zodoende kon een aantal bezoeken aan projecten niet doorgaan.
Wel weer fotos gemaakt van nieuwe schoolkinderen op de Kalabantang school , de nieuwe instroom op de Sarakolong school fotos werden in december naar ons toegestuurd.

Nieuwe schoolkinderen

Edrisa en yusupha

Ook weer een bezoek gebracht aan de Nel-Bus Memorial school we hebben daar gesproken met Yusupha (adjunct hoofd) en Edrisa (leraar engels) over de voortgang van onze hulp.
Na de nieuwbouw van de school in 2013 hebben we ze aantal jaren financieel gesteund en geholpen met het realiseren van een aantal projecten betreffende de school zoals, omheining groente tuin en omheining school terrein en een nieuw toilet gebouw.
We hebben een voorstel gedaan over zelfredzaamheid en hulp van de overheid.

Bananendozen

In 2019 weer een heel aantal bananendozen verstuurd naar  Gambia.In totaal 165 met tweedehands en ook nieuwe kleding, verder schoenen , school materiaal en vele andere nuttige zaken.  Ook werd ons namens de gemeente Drechterland 80 dekens en
260 kussens aangeboden slechts eenmaal gebruikt voor tijdelijke  opvang aldaar van asielzoekers.
Voor deze materialen gaan we een 20 voet zee container bestellen om ook ons school meubilair 100 tafels en stoeltjes te verzenden naar scholen waar de kinderen nog op de grond zitten om les te krijgen.

Markten

In december zijn we aanwezig geweest met een standje op twee kerstmarkten te weten Rigtershof in Grootebroek en de Pancratiuskerk in Blokker.
De opbrengst van deze markten gaat voor driekwart naar de makers van de spullen en voor eenkwart naar de stichting.We doen het ook door ons gezicht te laten zien (naamsbekenheid).

40MM

Elk jaar organiseert de 40MM uit Venhuizen in de zomer de muzikale fietstocht.
Dit jaar stonden wij in Venhuizen in de H.Theresia kapel waar voor de deelnemers muzikaal onthaal was, en wij het goede doel waren.

 

Word donateur!

Word nu donateur van Stichting June. Voor 40 euro per jaar steunt u een kind.

Hiervoor heeft het kind: 
Een uniform - een paar schoenen - een schooltas - en een jaar school.

Nieuws van Stichting “June”

Zoeken

Copyright © 2023 Stichting June
Inloggen