Gambia reis najaar 2014

Gambia reis najaar 2014

Op zondag 2 november aangekomen in gambia

In de eerste week 74 zakken rijst gekocht van 50 kg en deze uitgedeeld op de kalaabantang school. Dit was een afscheids cadeau van de stichting aan de laatste primairy kinderen die niet meer op deze school zitten.

Op zondag 9 november kwam Eva in Gambia aan, in deze tweede week moesten er 64
zakken rijst worden uitgedeeld deze zakken waren van de sponsoren die hun kind/familie een zak rijst gaven.

In de derde week naar Basori school geweest, op deze school doen ze het heel goed
van heinde en verre komen mensen hun kind naar deze school brengen.
Netjes en heel professioneel ook administratief gaat het op deze school prima, door de grote toeloop zitten er nu in klas 1 nursery 185 kinderen. Ze groeien uit de school er
moet een stuk aangebouwd worden vinden de leerkrachten. We willen in januari beginnen met de sponsoring van 50 kinderen, en het betalen van salarissen voor de onderwijzers.

In de vierde week naar Sarakunda in het binnenland geweest voor het bekijken van de waterput in Kujata en daar foto, s van gemaakt de put is medio februari 2015 gereed.
De post weggebracht voor de kinderen van de Sarakolong school en daar foto, s van gemaakt, tevens de nieuwe bibliotheek bekeken op deze school het zag er goed uit.

Jur. 

Deze maand bestaat de stichting 15 jaar en Eva schreef het volgende:

Vandaag bestaat Stichting June 15 jaar!
Wat is er veel gedaan in deze 15 jaar! Nel heeft ontzettend veel betekend voor veel mensen in Gambia! Zij heeft twee scholen laten bouwen, vele waterputten geslagen en een zeer belangrijke brug aan laten leggen. Iets om verschrikkelijk trots op te zijn! Ik vond het ontzettend bijzonder dat ik deel uit mocht gaan maken van dit geheel. Helaas is Nel er niet meer om verder te gaan met deze bijzondere projecten, maar ben ik wel heel trots hoe wij het goede werk van Nel hebben kunnen voortzetten na haar overlijden. Inmiddels hebben wij nog een school geopend en zijn er enkele waterputten bij gekomen. Iets waar ik ook best een beetje trots op ben! Het is zo heerlijk om de blije kindjes op school te zien, dan weet je waar je het voor doet (zoals op de foto te zien)…
Lieve Jur, Saskia, Cindy en Ellen, ik weet zeker dat Nel ontzettend trots op jullie is dat we zo verder zijn gegaan en ik zeg dan ook: op naar de volgende 15 jaar!

Eva.

1 uitdelen rijst2 school Basori3 dorp Kujata

4 waterput Kujata5 post uitdelen6 bibliotheek Sarakolong

 

Word donateur!

Word nu donateur van Stichting June. Voor 40 euro per jaar steunt u een kind.

Hiervoor heeft het kind: 
Een uniform - een paar schoenen - een schooltas - en een jaar school.

Nieuws van Stichting “June”

Zoeken

Copyright © 2022 Stichting June
Inloggen